Dynaflite Spitfire Project – 1

Toen mijn vader met pensioen ging, kocht ik hem een ​​Dynaflite 81 “(205cm) Spitfire bouwdoos om hem bezig te houden. In de loop van de tijd bouwde hij het basiscasco voordat zijn leeftijd hem tot stilstand bracht. Vorig jaar gaf hij het hele pakket aan mij terug. Het oorspronkelijke model is ontworpen om een ​​120-viertaktmotor te nemen. Maar aangezien dat ik ben grotendeels klaar met methanolmotoren, heb ik besloten om het model om te bouwen tot elektrisch aandrijving.

Omdat de kenmerken van dit vliegtuig niet ongelijk zijn aan die van mijn elektrische Ultimate, ga ik het zelde motor gebruiken, namelijk een Roxxy 50-65-07 outrunner met 6S Lipo pack. Om de onnatuurlijke ruisonderdrukking die gepaard gaat met elektrisch aandrijving, heb ik ook een MrRCSound Aspire sound system om een ​​vleugje “Merlin” authenticiteit toe te voegen.

Ik heb vandaag de middag doorgebracht met het uitzoeken hoe het model moet worden aangepast om de motor en het batterijpakket in te kunnen bouwen. Dit laatste moet gemakkelijk toegankelijk zijn om de batterij te verwisselen. Op het moment lijkt het erop dat het installeren van twee 3000 mah 6S-packs naaste elkaar de ruimte die beschikbaar is, optimaal benut. Ik ben nog steeds aan het puzzelen hoe best de motorsteun aan te passen om de Roxxy te monteren.

Ik denk dat het enige tijd nodig zal zijn om de plannen te bestuderen, enz. Voordat ik daadwerkelijk aan het werk ga. Maar naarmate het vordert, plaats ik hier voortgangsrapporten.

[smart-grid row_height=”250″ last_row=”justify” style=”12″] [/smart-grid]

No Replies to "Dynaflite Spitfire Project - 1"


    Geef een reactie