Vaak gevraagd

Wilt u iets weten? Misschien kunt u een antwoord beneden vinden.
Zo niet? Dan stuur ons een berichtje...

 • Kan ik een keer komen kijken?

  Toeschouwers zijn van harte welkom. Modelvliegen is echter niet zonder gevaren: door materiaalstoring of menselijke fouten kan een toestel onbestuurbaar worden. Ook zijn draaiende propellors altijd een gevaar. Daarom moet je als toeschouwer achter de hekken blijven staan. Je kunt natuurlijk wel altijd iemand van de vereniging aanspreken, om een praatje te maken en wat meer informatie te krijgen.

 • Kan ik lid worden en hoe?

  Onze vereniging is met name bedoeld voor mensen uit de gemeente Asten Someren. Maar tegenwoordig zijn mensen afkomstig uit andere gemeente ook van harte welkom. Neem contact op met het bestuur via de website (contact).

 • Kan ik bij de vliegclub leren modelvliegen?

  Onze vereniging heeft een aantal officiele instructeurs, en deze ervaren vliegers zijn doorgaans graag behulpzaam om een beginnend modelvlieger op weg te helpen. Onze vereniging is aangesloten bij de KNVVL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, afdeling Modelvliegsport) en het is mogelijk om binnen de vereniging het zogenoemde Veiligheidsbrevet "A" te behalen voor motormodellen, helicoptermodellen of zweefvliegmodellen.

 • Kan ik een keer als gast komen vliegen?

  Gastvliegers zijn van harte welkom. Het is wel een vereiste, dat je je aanmeld bij een van de bestuursleden om toestemming te krijgen.

 • Wanneer wordt er gevlogen?

  Er mag elke dag van 9.00h tot 21.00h gevlogen worden. Natuurlijk speelt het weer een belangrijke rol, bij harde wind of regen wordt er niet gevlogen. In het weekend of op heerlijke zomer avonden wordt er het meest gevlogen.

 • Wat kan ik allemaal verwachten als ik kom kijken?

  Als er gevlogen wordt is er een divers aantal modelvliegtuigen en helicopters te bewonderen. Daarnaast wordt er vaak parachute gesprongen met modelpoppen die door modelvliegtuigen omhoog worden gebracht. Op warme zomer avonden wordt er vaak gevlogen met zwevers die omhoog worden getrokken door een andere vliegtuig.

 • Mag ik vliegen zonder dat ik lid ben?

  Nee, er mag niet gevlogen worden zonder een lidmaatschap, tenzij je jezelf als gastvlieger hebt ingeschreven en toestemming hebt van een bestuurslid.