Eigen veld, nieuw clubgebouw

In de loop der jaren zijn de accenten in de maatschappij nogal verlegd, Zo ook bij MVC de Valken. Desalniettemin waren en zijn er nog steeds volop actititeiten. Zo verscheen er een aantal jaren een clubblad, “het vliegertje”. Door het verschijnen van voldoende professionele lectuur is de behoeft hieraan echter verdwenen.

Jaarlijks waren er opendagen en nationale en internationale wedstrijden. Dit laatste kon pas vanaf het belangrijkste hoogtepunt uit de verenigings geschiedenis, namelijk toen burgemeester H. Roels op 1 juli 1978 het prachtige- door de gemeente Someren beschikbaar gestelde- modelvliegveld gelegen aan de Kuilerstraat officieël opende.

Wim Moors, als één van de meest verdienstelijke harde werkers, maakte toen de eerste officiële vlucht. Er was een mooie show aan verbonden met als hoogtepunt het droppen van enkele echte parachutisten.

Het destijds huidige clubgebouw is door de leden eigenhandig gebouwd. Voor de financiering hiervan werd door de leden geld geleend aan de vereniging. Door een gezond financieel beleid kon deze lening in slechts enkele jaren worden afbetaalt.

 

No Replies to "Eigen veld, nieuw clubgebouw"


    Geef een reactie