Sleeptreffen 13 september 2020 – een zeer geslaagde dag

Na lang overwegen door de activiteitencommissie van MVC De Valken uit Someren was het dan toch zover, op 13 september waren zij gastheer voor het sleeptreffen in samenwerking met IGG Nederland en BiGGS. Zoals gezegd, na lang overwegen want alles moest natuurlijk uitgevoerd kunnen worden binnen de op dat moment geldende Covid-19 regels. Tot op dat moment was er alleen in Sittard de seizoenstart van IGG Nederland geweest en voor de BiGGS leden überhaupt nog geen treffen geweest.

Het weer was de organisatie van De Valken goed gezind, het werd een prachtige, zonnige dag met veel thermiek en niet te veel wind. Op het in 2019 gerenoveerde veld werden de piloten welkom geheten als ook nog een aantal bezoekers, allen na inschrijving zodat elk persoon geregistreerd stond na binnenkomst. Door de voorzitter van De Valken, Wim Sanders, werden de cadeaus van IGG Nederland en BIGGS dankbaar in ontvangst genomen.
Voor een hapje en een drankje was gezorgd, het terras en de catering waren ‘veilig’ ingericht, er kon volop worden gevlogen. Er hadden zich zo’n 68 piloten aangemeld en er waren een 6-tal sleepkisten voorhanden.

Na een welkomswoord van de voorzitters van de 3 verenigingen en een uitgebreide briefing werden de eerste sleeps onder het toeziend oog van de ‘verkeersleiders’ in gereedheid gebracht. Er was weer een verscheidenheid aan zweefvliegtuigen en slepers aanwezig (o.a. K8, Discus, DG-500, LS-4b, DG-1000, Arcus, ASK-21, Jacobs Rhönsperber, Schleicher Ka-4 Rhonlerche II, Gö 4 III, Wilga, RV-4, Zlin 242L etc.), van groot tot klein en dat is wat dit soort treffens ook zo mooi maakt, iedereen is welkom. Het feit dat er dit jaar nog maar één treffen geweest was maakte deze dag extra aantrekkelijk, iedereen stond te popelen om weer te vliegen. De piloten stelde zich netjes bij het startpunt op en mede door de discipline van alle aanwezigen werd het een zeer succesvolle dag. Vliegclub De Valken bedankt dan ook IGG Nederland en BiGGS voor hun bijdrage, zonder hen was dit nooit gelukt.

Er is veel geld en energie in het nieuwe veld van De Valken gestoken, een veld wat een jaar geleden nog in heel slechte staat was. Het is zeer ruimtelijk rondom het veld van 68m bij 185m wat het vliegen op dit veld zeer aantrekkelijk maakt, ook voor grotere vliegtuigen. Deze dag was dan ook de pluim op het hoofd van degenen die hier aan hebben bijgedragen.

Hopelijk kan er in de toekomst wederom een dergelijk treffen op verantwoorde manier georganiseerd worden.

Activiteitencommissie,
MVC de Valken

No Replies to "Sleeptreffen 13 september 2020 - een zeer geslaagde dag"


    Geef een reactie