Geert Wouters

profileimage

Sinds 1983 doe ik aan modelvliegen. Vanaf dat moment ben ik lid van de MVC Bergeyk.  Naast het lid zijn heb ik daar ook de functie van secretaris bijna 15 jaar ingevuld. Sinds een aantal jaren ben ik ook lid van MVC de Valken. Begonnen met een charter van Robbe en daarna vele brandstofmodellen gemaakt. De laatste 10 jaar vlieg ik uitsluitend met elektromodellen.  Ik koop zelden een bouwdoos en maak de meeste modellen van tekening. Mijn streven is nog steeds om zo licht mogelijk te bouwen. Ik ben van mening dat het dan beter boven blijft.

Naast het vliegen met vliegtuigen en drones  draai ik ook al een aantal jaren mee in de competitie RC parachute springen. Dit doe ik in de Nederlandse en in de Duitse competitie. Op dinsdagavond proberen we  als het weer het toe laat te trainen in Someren. Dit omdat we bij de club van Bergeyk bijna geen slepers hebben.

In het winterseizoen ben ik een redelijk fanatieke indoorvlieger. Deze tak van sport geeft toch weer en andere dimensie aan het modelvliegen en  je ontmoet ook weer andere medevliegers.

Naast het vliegen geniet ik ook van de gezellige dagen dat je bij elkaar op het veld bent en de activiteiten die binnen de clubs ondernomen worden.

Al met al een leuke vrije tijdsbesteding.