EK Para springen voor model parachutisten

Op 3 tot en met 5 juni 2017 hebben we op het modelvliegterrein van BLC Tilburg het Europees kampioenschap paraspringen georganiseerd. Het vergde wat voorbereidingstijd waar we als bestuur toch wel en klein jaar voor hebben uitgetrokken. Het was de 22 keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd, voor ons land de 1ste dus in het draaiboek had nog niet veel ervaring.

Grootste uitdaging was het bij elkaar krijgen van een 25-tal vrijwilligers maal drie dagen, zodat ook wij konden deelnemen aan deze drie daagse wedstrijd. De structuur van deze wedstrijd is ook anders dan normaal.

1ste dag 2 kwalificatie sprongen zodat in kaart gebracht werd wie de beste en wie de slechtste sprong had gemaakt.
2de dag 5 van deze rondes
3de dag nog een ronde, en daarna knock-out rondes. Zodat ook de deelnemers drie dagen lang een spannende tijd hebben en niet eerder afhaken.

De wedstrijd werd gestreden tussen 53 deelnemers uit 5 landen: 42 heren, 9 dames en 2 kinderen, die daarmee 25 campingplaatsen genereerden, 216 ontbijtjes, en evenzoveel keer avondeten, douches, toiletten, en bijbehorend afval. Dit alles werd gerealiseerd op het terrein van Sky ballonvaarten waar we van harte welkom waren voor dit grote evenement.

Uiteindelijk is dit kampioenschap een groot succes geworden waarbij deelnemers een zeer spannende maar gemoedelijke wedstrijd hebben gestreden, waarbij de vrijwilligers met grote en kleine taken, naar elkaar toe zijn gegroeid in die drie dagen en sommige zelfs hebben aangegeven mee te willen naar Zwitserland waar in 2019 het volgend EK wordt georganiseerd. Dat zegt toch wel wat over de sfeer van dat weekend!

De gebruikelijke massasprong was spectaculair met 6 slepers en 14 para’s

De beste heren: 1 Timo Kateman 2 Patrick Klaile en 3 Michael Knappe
De beste dames 1 Franziska Garthe 2 Laura Klaile en 3 Susanne Klaile
Beste sleper Raymond Fraters uit Emmeloord.

We kunnen terugkijken op een leuk weekend, ondanks de mega grote haan” Rody” die menig keer zorgden voor schrikreacties, her en der op de camping. Het was spannend om als organisatie zo’n grote wedstrijd voor zoveel deelnemers te organiseren. Na afloop hebben we mogen constateren dat er natuurlijk wat onverwachte issues waren die we niet voorzien hadden maar waarop goed en tijdig werd geschakeld.

Nelly Mutsaarts

No Replies to "EK Para springen voor model parachutisten"


    Geef een reactie