Wim Sanders

profileimage

Ik ben ongeveer 30 jaar actief in het vliegen en bouwen van model vliegtuigen. Ik ben begonnen met de bouw van een Charter en heb daar mee leren vliegen. Het bouwen van model vliegtugen heb ik elk jaar een klein stuke je verhoogd. De modellen werden groter en de motoren ook tot de overstap kwam van methanol naar benzine motoren. Verder heb ik 11 jaar deel genomen aan het wedstrijd vliegen met de afdeling F3A-X – dit is aerobatic vliegen met schaal modellen groter als 2 mtr. spanwijte.
Dit heb ik met heel veel plezier gedaan en ontzettend veel geleerd van het vliegen en bouwen.

Na dit 11 jaar gedaan te hebben werd het tijd voor een andere discipliene binnen de model bouw en ben ik bij de grote schaal zwevers terecht gekomen. Op dit moment vlieg ik met 2 sleep kisten om zwevers omhoog te trekken en heb ik een 4 tal zwevers van thermiek tot aerobatic vliegen.

Om de vereniging mede in stand te houden en het vliegen te stimuleren ben ik in 2007 gevraagd om mee in het bestuur deel te nemen en werd ik gelijk tot voorzitter uitgeroepen. Ik doe dit werk nog met veel plezier en vind het nodig dat er voldoende activititen op de club plaats vinden, waaronder vliegen, onderhoud veld en club gebouw en het gezellig samen zijn en ervaringen uit wisselen.

Om de leden te stimuleren en te helpen met het bouwen van model vliegtuigen hebben we bij mij in de werkplaats elke dinsdag avond een bouw avond voor de leden. Deze wordt altijd druk bezocht en er wordt veel gebouwd.

Verder ben ik een vaste avond, meestal dinsdag avonds, en in het weekend vast op het veld te vinden.