Peter van Gisbergen

profileimage

Mijn naam is Peter van Gisbergen, nieuw lid van MVC de Valken,

Ik ben modelvlieger  vanaf mijn 14e jaar, eerst met met losvliegende vliegtuigen, waarbij je vooraf het richtingsroer van de start in positie  bracht en dan maar afwachten of het zonder stukken weer op de bodem terecht kwam. Dit ging toen met een 0,8 cc Cox motortje, en daarna de volgende stap met lijnbestuurde vliegtuigen. Daarna ging ik een 27 MHZ zender te gebruiken met toebehoren van het merk Multiplex, later opgevolgd door een 35 MHZ zender.

Ik bouwde en vloog met de Big lift die ik nog steeds heb en inmiddels weer bijna klaar heb met een elektromotor, verder vloog ik met schaal ofwel semi schaalmodellen zoals de Spitfire en de Zero.

Vanwege gezinsomstandigheden heb ik op een gegeven moment mijn hobby opgeborgen en ongeveer 21 jaar niet meer gebruikt. Maar in 2014 ruim een jaar voor mijn pensioen vond ik bij het opruimen van de zolder mijn oude hobby terug en ben weer gaan vliegen, er was in deze wereld na 21 jaar zo veel veranderd (elektro motoren) dat ik ook besloot om eens een heli te gaan proberen. Dit doe ik nu 3 jaar en kan er redelijk mee vliegen, maar ik wil ook mijn andere vliegtuigen niet vergeten en ook daar weer mee gaan vliegen.

Ik ben inmiddels 66 jaar, over ruim een half jaar al weer 67 en ik hoop dat ik nog vele jaren deze prachtige hobby kan doen.